Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact

Weekend break in Sinaia

Format PDF | Tipareste

Vreau sa ma duc pentru cateva zile prin Brasov si citeam pe wikipedia si pe catea forumuri turistice despre Castelul Peles, care este situat in valea care po arta acelasi nume si reprezinta resedinta de vara a regilor Romaniei, acesta fiind construit de catre regele Carol I al Romaniei, devenind, unul din cele mai importante monumente europene care dateaza din secolul 19.

Toti turistii care au cazare Sinaia vor gasi aici o mare parte din obiectivele turistice ale acestui oras, acesta fiind primul castel electrificat din Europa, care dea asemenea se bucura de un renume mondial. Am mai gasit sica pe terenul de langa castel se gasesc Vila Sipot, Grajdurile sau Corpul de Garda ori castelul Pelisor.Deci daca aveti cazare in Sinaia va recomand sa vizitati castelul Peles, dar si imprejurimile precum castelul Pelisor aflat langa acesta, deoarece este pacat sa nu vizitati.

Ca mic istoric Castelul Pelisor a fost construit intre anii 1889 si 1903, fiind destinat ca locuinta pentru celebra Regina Maria, castel se bucura de niste detalii spectaculoase, de o deosebita frumusete . Acesta are 99 de incaperi, cu 61 mai putine decat castelul Peles, inasi Regina Maria este cea care a desenat decorul acestui castel, acest aspect fiind foarte proeminent vizibil in Dormitorul de aur, dormitor care a fost impodobit cu mobila sculptata in lemn de tei aurit. Mentionez si Camera de Aur unde pot fi vazute sculpturi care reprezinta emblema Scotiei, frunze de ciulini, locul nasterii Reginei Maria, care a capatat o dragostea pentru aceasta tara.Daca aveti cazare in Sinaia puteti vizita cele doua castele intre orele 11 si 17 in zilele de marti si intre orele 9 si 17 de miercuri pana duminica, in ziua de luni aceste castele fiind inchise vizitarii publicului.
Despre autor

Unde gasesc cazare, imi place sa calatoresc si scriu pe un forum turistic depspre locurile vizitate.


Despre articol
Autor: Calatorul
Numar de vizualizari: 342
Numar de cuvinte: 287Nota: Nu a fost notat

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro