Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact

O vacanta in Budapesta

Format PDF | Tipareste

Daca ati fost aici deja, cu siguranta trebuie sa va intoarceti pentru ca nu ajung cateva zile pentru a vedea tot ce acest oras plin de surprize poate sa ofere. Localizat in estul Ungariei, si strabatut de Dunare, Budapesta a contribuit la scrierea istorie i europene, si si-a pastrat toata gloria de odinioara in peretii restaurati ai castelelor si monumentelor istorice, pe strazile sale pavate si in sufletele locuitorilor sai. Astazi este considerat unul dintre cele mai frumoase orase din lume, si pe langa frumusete a sa culturala adaposteste si un centru financiar si economic puternic si capabil sa influenteze dezvoltarea economica a Ungariei. O dovada in acest sens sunt investitii le mari din sectorul turistic, construindu-se hotel dupa hotel si facilitati pe gustul oricarui vizitator, spa-uri si restaurante variante, bai termale si vinoteci renumite, locuri de cazare diverse, toate pentru a atrage un numar cat mai mare de vizitatori. Si pentru ca pana acum am vorbit subiectiv, haideti sa trecem la numere: in acest oras se afla localizata cea mai mare sinagoga si cel mai mare spa medical din Europa, al treilea cel mai mare parlament, si biserica, si al doilea cel mai mare castel baroc din lume. Daca sunteti iubitori de shopping, trebuie neaparat sa stiti ca tot aici se afla si cel mai mare mall din sud estul Europei. Sunt de ajuns aceste superlative sa fa convinga sa rezevati un loc de cazare in Budapesta? Ca orice oras mare european, in ultimul secol, Budapesta a devenit un oras cosmopolit, in care diferite culturi se impletesc si traiesc impreuna in pace, creand o atmosfera diversificata de varietate si toleranta. Oameni diferiti veti gasi in acelasi restaurant, plimbandu-se pe strazi, in hotelul in care locuiti, dansand in club sau la cumparaturi in marile malluri. Beneficiati de aeasta atmosfera pentru a incerca bucatarii apartinand diverselor culturi ale lumii, de la cea greaca la cea mongola, pentru a va face noi prieteni si pentru a va sitmi in largul vostru de oriunde ati veni. Bineinteles este recomandat sa te informezi inainte sa vizitezi orasul de cateva dintre regulile locale, pentru a fi inselat de diversi oportunisti care abia asteapta sa incolteasca vre-un turist ratacit. Ia-ti o h arta cu tine, alege un hotel dintr-o zona bine famata, schimba bani doar in banci sau un exchange-urile specializate, cere recomandari de la receptia hotelului in legatura cu mijloacele de transport si cu restaurantele unde poti lua masa, si totul ar trebui sa fie in regula. Multe pensiuni in Ungaria au acces intenet si astfel gasiti usor orice informatii aveti nevoie. Dincolo de orice inconvenienta, Budapesta este un oras frumos in care merita sa iti petreci vacanta, alaturi de persoana iubita. Cupluri vin aici adesea pentru luna de miere sau de revelion sa admire multitudinea de lumini care se reflecta noaptea in apele Dunarii ca intr-o oglinda de cristal.
Despre autor

Portalul Hellotourist ofera posibilitatea de rezervari online pentru pensiuni,hoteluri sau apartamante in diferite tari din Europa ca Ungaria,Austria,Croatia si altele.


Despre articol
Autor: CristinToni
Numar de vizualizari: 539
Numar de cuvinte: 476Nota: Nu a fost notat

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro