Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact

Take Action To Change

Format PDF | Tipareste

În această perioadă, 12 voluntari olandezi (o parte din aceștia având dizabilități locomotorii) împreună cu voluntari români vor organiza o serie de piese de teatru social și expoziții non-formale de fotografie (photo-voice) care se vor adresa publicului larg din Sibiu și în special tinerilor din liceele și facultățile sibiene. În proiectul „Take Action for a Change”, voluntarii vor folosi metode interactive precum teatrul social si photovoice pentru a dezbate tema proiectului dar și problema cetăţeniei europene, a identităţii culturale, a stereotipurilor, a grupurilor discriminate şi a prejudecăţilor din societăţile olandeze şi româneşti. Ei vor aborda astfel situaţii de discriminare reprezentative pentru realitatea românească și olandeză. Scopul acestor evenimente interactive este de a sensibiliza comunitatea faţă de situaţiile de discriminare şi consecinţele acestora dar mai ales de a-i ajuta pe tineri să conștientizeze importanța implicării lor active în problemele cu care se confruntă. Voluntarii și publicul participant vor exersa diverse roluri și vor demonstra că schimbarea este posibilă dezvoltându-și totodată competențe pe care le vor putea folosi în viața de zi cu zi în comunitatea din care provin. Vă invităm să alături de noi luni pe 7 aprilie la Biblioteca Astra la ora 14 si marti, 8 aprilie la Agenția pentru ocuparea Forțelor de muncă la ora 14 pentru a experimenta aceste metode și pentru a fi parte din schimbare. Teatrul social este o metodă de educaţie non-formală prin intermediul căreia publicul spectator poate interveni ca actor în desfăşurarea spectacolului, cu scopul de a propune soluţii cât mai realiste la problemele sociale de discriminare sau opresiune înfăţişate pe scenă. Photo-voice este tot o metodă de educație non-formală care utilizează inovativ și participativ arta fotografică cu scopul de crea instrumente de comunicare si advocacy pentru a genera schimbari sociale pozitive. Fundaţia Stichting Commundo este o organizaţie non-profit olandeză oferă oamenilor de orice vârstă posibilitatea de a desfăşura activități de voluntariat în ţări din toată lumea. Organizaţia olandeză le oferă oamenilor oportunitatea unică de a participa la un proiect comunitar de valoare precum şi de a călători în locuri aventuroase şi de se dezvolta personal, de a se implica activ în comunităţi şi culturi diferite şi de a acumula o mai bună înţelegere a altor lumi. Parteneri locali: Biblioteca Astra, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu prin Centrul de Tineret Sibiu, Centrul de documentare europeană din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu (CDE-ULBS) și Asociația Europeană SIBIU2020 – Bruxelles
Despre autor

Fundaţia Chance for Life este o organizaţie neguvernamentală care îşi propune dezvoltarea comunităţilor din România prin intermediul copiilor şi tinerilor. Prin campanii sociale şi educaţionale care provoacă oamenii să gândească diferit, prin programe care oferă suport emoţional şi social pentru copii şi tineri, Chance for Life formează spiritul civic al românilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a comunităţilor din ţara noastră.


Despre articol
Autor: Vizitator
Numar de vizualizari: 608
Numar de cuvinte: 405Nota: Nu a fost notat

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro