Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact
Articole Online | Director Comunicate de presa » Societate » Religie » Obiceiuri la Botezul Ortodox

Obiceiuri la Botezul Ortodox

Format PDF | Tipareste

Botezul se savarseste in perioada de la 8 la 40 de zile, dupa ce pruncul a fost nascut. Botezul poate fi savarsit de catre episcop sau preot, numai in biserica. Exista si cazuri exceptionale in care un copil, poate fi botezat in spital sau in casa si inainte de 8 zile. Obiceiurile difera de la o zona la alta si unele dintre acestea ar fi: 1. Mai inainte de toate se vor alege nasii de botez ai copilului. Acestia trebuie sa fie persoane importante, atat in viata noastra cat si in viata bebelusului. In trecut, nasii de botez erau aceiasi cu nasii de cununie ai parintilor dar, intre timp lucrurile s-au mai schimbat si parintii aleg nasii dintre persoanele care sunt cat mai apropiate de ei. Din momentul in care nasii au fost alesi si acestia au acceptat sa crestineze copilul, se poate trece la pasul urmator. 2. Organizarea botezului, este realizata de parinti si de nasi. Mai intai, se vor alege locatiile potrivite pentru a savarsi aceasta taina. Spun locatiile, pentru ca este nevoie de o biserica unde va fi crestinat copilul si de un restaurant unde va avea loc petrecerea. Sa nu uitam si de invitatiile de botez handmade care vor fi trimise invitatilor inainte de marele eveniment. 3. Alegerea trusoului pentru botez, va fi facuta de catre parinti si de catre nasi. Acestia vor stabili de comun acord ce anume va cumpara fiecare. 4. Botezul savarsit la biserica. Parintii trebuie sa pregateasca un rand de hainute, cu care vor imbraca bebelusul inainte de botez, dar si o cutiuta si o foarfeca, pentru acel moment in care preotul ii va taia copilului din par. Nasii trebuie sa aduca pentru bebelus un rand de hainute cu care acesta va fi imbracat dupa crestinare, la biserica, o lumanare pentru botez, panza alba in care vor primi bebelusul dupa botez, o panglica pentru infasat, un prosop alb si sapun, pentru ca preotul sa se spele pe maini inainte de botezul copilului,vin pentru sfanta taina a imp arta saniei, ulei pentru mir si bomboane pentru ca invitatii sa fie serviti in biserica. 5. Petrecerea dupa botez va avea loc la restaurantul ales de parinti. Aici vor sosi invitatii pentru a sarbatori marele eveniment si vor aduce daruri si bani pentru copilas. Micutul proaspat crestinat, nu trebuie sarutat de nimeni dupa sfanta taina a botezului pana in ziua urmatoare. 6. Imbaierea de a doua zi este savarsita de nasii de botez. Acestia vor aduce pentru copilas un alt rand de hainute dar si un cadou.Parintii sunt cei care vor asigura tot ce este necesar pentru baie, dar si cei care vor organiza o masa in familie la final. Apa in care a fost imbaiat copilul va fi aruncata la radacinile unui pom fructifer, care se afla intr-un loc mai retras. Dupa baie, bebelusul este uns de catre nasa cu mirul de la biserica si apoi parintii ii vor da acesteia un sapun si un prosop pentru a se spala pe maini si a se sterge dupa baie.
Despre autor

Pentru mai multe detalii despre invitatiile de botez si invitatiile hand made vizitati http://www.invitatiinuntahandmade.ro


Despre articol
Autor: adi2013
Numar de vizualizari: 466
Numar de cuvinte: 506Nota: Nu a fost notat

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro