Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact

SCRISOARE DE INTENTIE

Articol de nota 9.00 Format PDF | Tipareste

Scrisoarea de intentie trebuie sa fie scurta si intr-o forma de adresare directa. Poate contine unele elemente care nu sunt incluse in biografie:
- motivele cautarii noului loc de munca
- date asupra salariului
ATENTIE! poti scrie care este salariul tau actual dar nu este indicat sa mentionezi salariul pe care il doresti - postul (posturile) pentru care doresti sa fi luat in considerare
Scrisoarea de intentie nu trebuie sa contina informatiile din CV
Scrisoarea de intentie trebuie adresata unei anumite persoane
- poti telefona pentru a afla cui trebuie sa o adresezi
- daca din diferite motive nu ai reusit sa afli numele persoanei, trimite scrisoarea de prezentare si CV-ul serviciului de resurse umane al firmei sau institutiei.
Pe langa CV scrisoarea de intentie este un document esential atunci cand ne exprimam dorinta de a lucra intr-un anumit loc si pe o anumita pozitie. Pentru a-si atinge telul, acela de a determina persoana de la dep arta mentul de resurse umane sa ne cheme la un prim interviu, aceasta trebuie sa contina anumite informatii si sa respecte o anumita forma.
Scrisoarea trebuie sa fie specifica pentru companie si pozitia dorita, altfel se va considera fie ca esti o persoana lenesa, fie ca nu esti foarte interesata. Asta inseamna atat o formula de adresare personalizata, cat si conceperea ei astfel incat sa fie un argument in favoarea cererii noastre si nu doar o repetare a informatiilor din CV.
Priveste acest document nu ca pe inca o problema, ci ca pe o sansa de a specifica in ce mod poti tu contribui la bunul mers al companiei careia i te adresezi. Tine cont de faptul ca scrisoarea de intentie este instrumentul prin care te vinzi, prin care convingi ca ceea ce ai tu de oferit este interesant pentru companie.
Una din cele mai comune greseli este de a folosi aceeasi scrisoare de intentie , doar superficial modificata, pentru a o transmite mai multor angajatori. Daca facem asta putem sa ne spunem singuri ca nu ne-am facut temele si nu avem de ce sa fim suparati daca nu am fost chemati la interviu. Lipsa de informatie si interes va transpare in intregul text, chiar daca nu suntem constienti de asta. Caracteristicile unei scrisori de intentie bune:
- nu are greseli de ortografie;
- este adresata persoanei care trebuie. De obicei numele este specificat in anunturile companiilor;
- este personala. Foloseste propriile cuvinte. Impactul este mai mare decat daca suna ca si cum ai fi copiat dintr-o carte.
- arata ca stii ceva de companie. Asta implica ca i-ai ales pentru ca stii cine sunt si cu ce se ocupa si nu ai mai trimis inca o cerere de angajare asa, la intamplare.
- anunturile contin de obicei descrieri a ceea ce isi doresc angajatorii. Arata-le in scrisoarea ta de intentie ca detii abilitatile specificate de ei.
Forma
Formula de adresare
Primul paragraf. Explici scopul scrisorii (aplici pentru o anumita pozitie), cum ai auzit de faptul ca pozitia respectiva este disponibila. Spune in cateva cuvinte de ce crezi ca aceasta pozitie este benefica pentru tine si companie. Acest paragraf trebuie sa fie clar si concis si, pe cat posibil, entuziast. Corpul scrisorii.Se pune accent pe ce ai tu de oferit. Convinge-i pe cei care citesc ca ar trebui sa iti ofere interviul pe care il ceri in primul paragraf. Fa conexiuni intre nevoile lor si abilitatile pe care tu le ai. Poti porni de la cerintele pe care le-au specificat angajatorii in anunt. Incearca sa sustii fiecare afirmatie printr-un fapt care apare si in CV. Ca si forma este mai bine sa folosesti mai multe paragrafe scurte decat un bloc mare de text. E bine sa folosesti limbajul specific industriei respective, acesta fiind un mod de a demonstra veridicitatea afirmatiilor tale. Paragraful final.Contine concluzia: ai scris pentru ca iti doresti sa fii chemat la interviu. Specifici in ce mod vei reveni pentru un raspuns. De obicei, cam dupa o saptamana poti sa te interesezi cum a fost primita cererea ta.
Nu uita formula de salut de la sfarsit si sa te semnezi.
Modele de scrisoare de intentie:
- tipul "proaspat absolvent";
- tipul "schimbare domeniu";
- tipul "senior".
Despre autor

Scrisoare de Intentie


Despre articol
Autor: admin
Numar de vizualizari: 991
Numar de cuvinte: 720Nota: 9.00

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro