Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact
Articole Online | Director Comunicate de presa » Sanatate » Exercitii » Copiii si activitatile sportive

Copiii si activitatile sportive

Format PDF | Tipareste

Ca parinti nu putem neglija importanta activitatilor sport ive in viata copii lor nostri. Cu totii ne dorim sa avem copii care sa se descurce in viata, iar un trup sanatos si o minte sanatoasa ajuta la surmontarea tuturor obstacolelor. In ziua de astazi exista posibilitati de a practica diverse sporturi, in unele dintre ele o parte dintre copii descoperindu-si talentul si devenind campioni. Desi de multe ori avem tendinta de a impune copilului practicarea unui sport care ni se pare noua mai potrivit sau mai interesant, este important sa-l intrebam pe cel mic ce i-ar placea sa practice. Trebuie, de asemenea, sa tinem cont de capacitatile sale fizice, intelectuale si emotionale, de domenii le care l-ar putea ajuta sa se dezvolte. Mai jos vei gasi un ghid util pentru alegerea unei activitati potrivite pentru copilul tau. 1. Sporturile de echipa Copiii care joaca pentru echipa cresc echilibrati, se adapteaza situatiilor neprevazute, socializeaza si comunica usor si sunt in general optimisti. Ei invata sa se situeze in raport cu ceilalti, sa aiba incredere in colegi, sa se achite de sarcinile repartizate, sa stie ca ceilalti se pot baza pe el si sa inteleaga ca doar impreuna pot invinge. Aprecierea celorlalti se transforma in incredere in fortele proprii. 2. Sporturi individuale (inotul, tenis ul de camp, etc.) Aceste activitati dezvolta in special calitatile motrice (viteza, rezistenta, indemanarea si forta) si capacitatea de coordonare. Tonifica musculatura si imbunatatesc activitatea inimii si a plamanilor. 3. Artele martiale Reprezinta o optiune excelenta pentru copii i care sunt neatenti si dezordonati. Copiii vor invata ce inseamna disciplina, concentrarea, autocontrolul, iar sistemul de valori transmis de artele martiale pot influenta pozitiv atat mentalul, cat si fizicul celor mici. 4. Jocurile mintii (sah, go, dame, sah chinezesc) Beneficiile pe care le aduc activitatile sportive mentale au rezultate concrete in imbunatatirea performantelor scolare. Sahul, spre exemplu, face parte din programa scolara a mai mult de 30 de tari de pe 5 continente. Iata cateva motive pentru care este recomandata practicarea sporturilor mintii: dezvolta gandirea logica si spiritul de independenta imbunatateste concentrarea si aptitudinile matematice incurajeaza inventivitatea, explorarea de noi idei si abordari inspira gasirea celei mai bune solutii, a celui mai bun plan dezvolta capacitatea de a prevedea consecintele propriilor actiuni copiii mai putin dezvoltati fizic pot capata o mentalitate de invingator ii invata pe copii sa aiba o atitudine fair-play, sa dea mana la inceputul si la sfarsitul unei partide, sa accepte infrangerea in mod demn. Nici o activitate sportiva nu este insa superioara alteia. Combinarea unor activitati diferite poate contribui la formarea unui caracter deosebit.
Despre autor

Time Consulting Iubim copiii. Avem o relatie calda si armonioasa cu propriii copii si iti dorim si tie acelasi lucru. O viata armonioasa si fericita e greu de atins, dar nu imposibil! Am pus cap la cap cele traite deja de noi sau de altii care s-au confruntat cu diverse situatii, dar au gasit solutii si ne-am gandit sa venim in sprijinul parintilor si al copiilor scriind carti si articole utile. http://www.timeconsulting.ro/articole.html


Despre articol
Autor: Vizitator
Numar de vizualizari: 790
Numar de cuvinte: 426Nota: Nu a fost notat

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro