Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact

Gogosari in otet

Articol de nota 10.00 Format PDF | Tipareste

Ingrediente: Gogosari Otet Zahar Sare Frunze telina Frunze dafin Hrean Boabe mustar Boabe piper Mod de preparare: Gogosarii pentru a se conserva bine fara sa fermenteze, trebuie pusi in otet de 3 grade, adica la 1 litru otet de 9 grade se adauga 2 litri de apa. Ca sa se reduca din taria otetului se pune la 3 litri lichid (1 litru de otet si 2 litri de apa), 500 g zahar. Vor fi foarte buni. Se mai pune 30 g sare pentru fiecare litru de lichid, o frunza de telina, o frunza de dafin, cateva boabe de piper si hrean. Se aleg gogosari foarte proaspeti, fara defecte, se spala si se scurg de apa. Se pot conserva intregi sau taiati felii. Cand se conserva intregi se inteapa fiecare cu un ac mai gros in 10 - 12 locuri, ca sa patrunda otetul si in interiorul lor. Este mai indicat sa se faca o taietura de 3 - 4 cm chiar in mijloc pe partea opusa a cozii. In acest fel se poate vedea daca semintele nu sunt mucegaite, ceea ce se intampla de multe ori, desi la suprafata nu se vede. Gogosari gasiti cu defecte se vor curata sau se vor pune taiati felii. Se pregateste otetul in proportiile aratate la inceput cu toate ingredientele. Se pune 3 litri lichid (1 litru otet si 2 litri de apa cu toate ingredientele, zaharul si sarea) intr-o cratiti da 6 - 7 litri. Cand incepe sa clocoteasca se pune un rand de gogosari intregi sau taiati felii, se acopera cu capacul 1 - 2 minute pana incep sa-si schimbe culoarea dupa care se scot repede cu o strecuratoare si se pun intr-o oala cu capac. Se pune alt rand de gogosari si se oparesc la fel pana se termina toti. Oparirea are ca scop sa-i mai inmoaie ca sa incapa mai multi in borcane. Cand toti sunt gata se aseaza in borcane de 2 - 3 litri, daca sunt intregi , sau de 1\2 - 1 litru, daca sunt taiati felii. Pentru o familie mai putin numeroasa este mai bine sa se puna in borcane mici, ca sa nu stea prea mult pana se termina. Numarul gogosarilor pentru un borcan nu se poate socoti, depinde de marimea lor. Cand toti ai fost asezati in borcane se pune deasupa in cruce 2 - 3 felii de hrean si 1 - 2 lingurite de boabe de mustar, care ajuta la conservare. Otetul in care au fost opariti se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste ei, impartit in mod egal in toate borcanele. Daca nu ajunge ca sa-i cuprinda se mai face exact in aceleasi proportii cat socotim ca ar trebui, fara sa se mai fiarba, se completeaza ca sa fie acoperiti pana sus. Se misca borcanele ca sa intre si in gogosari. Se lasa nelegati pana a doua zi cand se mai completeaza daca a scazut otetul prea mult dupa ce intra in interiorul gogosarilor. Se leaga cu celofan dublu si se pun in camara.




Despre autor

Mai multe detalii despre aceasta reteta si poze, gasiti la dresa: http://www.retetefarasecrete.ro/retete-culinare/categorii/retete-a-z/item/gogosari-in-otet.html Pe site-ul http://www.retetefarasecrete.ro puteti gasi o gama larga de retete culinare traditionale, atat pentru incepatori cat si pentru avansati, diete si alimentatie sanatoasa si multe altele... http://www.retetefarasecrete.ro


Despre articol
Autor: Vizitator
Numar de vizualizari: 619
Numar de cuvinte: 511



Nota: 10.00

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro