Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact

Bucataria italiana

Format PDF | Tipareste

Gatitul poate fi considerat in zilele noastre o arta , in care bucatari, fie femei, fie barbati, dedica foarte mult timp si se implica atat fizic cat si emotional. Pe plan mondial, exista foarte multe tipuri de retete pentru diferite mancaruri cu specific regional, national. Unele dintre cele mai celebre si ravnite retete de pe globul pamantesc sunt retetele italiene. Bucataria italiana este renumita in special pentru celebrele paste si pentru pizza, mancaruri foarte gustoase de altfel. Cei mai multi dintre oameni, atunci cand viziteaza Italia, nu concep sa nu incerce sa guste macar diferite retete italiene de pizza sau de paste. Spre exemplu, pastele mediteraneene sunt foarte usor de gatit si constituie un tip de mancare pe cat de sanatos, pe atat de gustos. Ingredientele necesare prepararii acestei retete sunt reprezentate de rosii, ceapa, ardei iute, usturoi, ardei rosii, zahar, ulei de masline si bineinteles paste. Aceasta reteta poate fi luata in considerare si de cei care tin post sau chiar si de vegetarieni. Lasagna este un tip de mancare grea, iar reteta poate fi considerata o reteta complicata, deoarece si timpul necesar prepararii poate trece foarte usor de doua ore. Insa savoarea acestei retete italiene merita cu siguranta tot efortul depus. Ca ingrediente, se folosesc mozzarella foi de lasagna si parmezan, iar pentru sosul alb si sosul de carne se utilizeaza ceapa, ulei de masline, usturoi, foi de dafin, carne de vita tocata, rosii in bulion, unt, faina si lapte. Insa bucataria italiana nu este atat de cunoscuta doar pentru atat. Exista si multe alte tipuri de retete italiene, retete simple sau complicate de mancaruri care au un gust foarte bun. Supa italiana de legume este poate nu la fel de celebra precum pastele si pizza, insa este o reteta italiana cu specific traditional. Pentru a prepara aceasta supa, aveti nevoie de ceapa, morcov, tulpini celery, ulei de masline, zahar, usturoi, paste de tomate, cimbru, dafin, parmezan, busuioc si paste. Timpul de preparare este de aproximativ 45 de minute, insa gustul acestei supe este delicios. Desigur, pe langa toate aceste tipuri de mancare italiana de care am amintit in randurile de mai sus, alte retete culinare gustoase, cu specific italian sunt mancarea de vinete cu mozzarella, gnocchi romana, focaccia, bruschete cu rosii si busuioc si lista poate continua. Unii turisti de meserie bucatari, viziteaza Italia din mai multe motive, principalul motiv ar fi acela de a invata, „fura” diferite retete si tehnici traditionale, italiene.




Despre autor

Robert - FoodArt.ro


Despre articol
Autor: robert83
Numar de vizualizari: 538
Numar de cuvinte: 407



Nota: Nu a fost notat

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro