Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact
Articole Online | Director Comunicate de presa » Finante » Contabilitate » Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2014 a operatorilor economici

Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2014 a operatorilor economici

Format PDF | Tipareste

Ministerul Finatelor Publice a lansat in dezbatere publica proiectul de Ordin pentru aprobarea Sistemului de raportare contabil a la 30 iunie 2014 a operatorilor economici. Potrivit prevederilor art. 28 alin. (2) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele prevazute de lege au obligatia sa intocmeasca raportari contabile si la alte perioade dec√Ęt anual, in cadrul exercitiului financiar, in conditiile stabilite de Ministerul Finantelor Publice. Potrivit proiectului de ordin, operatorii economici care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice raportari contabile la 30 iunie 2014. Pentru situatiile financiare anuale ale operatorilor economici, modelele acestora sunt prevazute de reglementarile contabile aplicabile, respectiv Reglementarile contabile conforme cu Directiva a patra a Comunitatilor Economice Europene, parte componenta a Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finante lor publice nr. 3.055/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, sau Standardele Internationale de Raportare Financiara. Modelul de raportare contabila la 30 iunie se aproba anual prin ordin al ministrului finantelor publice, de la o perioada la alta intervenind unele cerinte de informatii suplimentare. Ministerul Finatelor Publice precizeaza in Referatul de aprobare ca pentru indicatorii din raportarile contabile la 30 iunie nu se aplica unele reguli contabile, cum sunt inventarierea obligatorie si evaluarea tuturor elementelor bilantiere, iar nivelul de detaliere a informatiilor este mai redus.
Despre autor

firma de contabilitate www.biroulcontabil.ro


Despre articol
Autor: Vizitator
Numar de vizualizari: 184
Numar de cuvinte: 229Nota: Nu a fost notat

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro