Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact
Articole Online | Director Comunicate de presa » Educatie » Constanþa: Liceenii constãnțeni au câștigat din nou premiul NASA!

Constanþa: Liceenii constãnțeni au câștigat din nou premiul NASA!

Format PDF | Tipareste

Cea de-a 16-a ediție a competiției organizate de NASA și Boeing a avut ca temã elaborarea unei aºezãri umane în spaþiul extraterestru. La marea finalã au participat peste 1.000 de echipe de peste 12 elevi fiecare din întreaga lume, dar s-au calificat numai 15 echipe: din India, Pakistan, Australia, Uruguay, Regatul Unit al Marii Britanii, România ºi SUA. Echipa românã a fost alcãtuitã din elevi-membri ai Centrului de Cercetãri al Elevilor din cadrul Fundaþiei Academice Alumni a Colegiului Naþional Mircea cel Bãtrân din Constanþa, coordonaþi de profesorul de fizicã Ion Bãraru. Galacticii sunt: Mihai Roman, Rareº Curatu, George Mandreºi, Dan Mocanu, Lavinia Brãilescu, Monica Pãun, Alexandra Bogatu, Codruþa Barbu, Dana Pisicã, Ozgür Osman, Adrian Velicu, Rãzvan Marinescu, Vicenþiu Ciorbaru și Ionuþ Mihalcea. Echipa din care au fãcut parte elevii români a cucerit premiul pus în joc de organizatori, confirmând rezultatele excelente obþinute de cinci ani încoace în acest domeniu de tinerii cercetãtori constãnțeni. Liceenii NASA vor sosi în țarã joi, 6 august, pe Aeroportul Internațional Henri Coandã, la ora 16.20. Citiți mai multe în Adevãrul de Searã de mâine
Despre autor

Sînziana Ionescu http://www.adevarul.ro/categorii/locale-constanta.html


Despre articol
Autor: Vizitator
Numar de vizualizari: 434
Numar de cuvinte: 191Nota: Nu a fost notat

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro