Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact
Articole Online | Director Comunicate de presa » Comunicatii » Telefoane-mobile » Producatorii de telefoane mobile din Taiwan au in vedere reducerea preturilor

Producatorii de telefoane mobile din Taiwan au in vedere reducerea preturilor

Articol de nota 10.00 Format PDF | Tipareste

Potrivit estimarilor, aceasta strategie ar putea duce preturile telefoanelor pana la 40$, utilizatorii din China si India urmand sa devina principalii cumparatori ai acestor dispozitive. La baza acestei strategii sta MStar, o mica companie taiwaneza producatoare de semiconductori si placi de baza, iar specialistii cred ca in momentul in care strategia va fi implementata, vanzari le de telefoane ieftine vor exploda, iar asta se va intampla nu numai in China sau India, ci si in alte tari de pe glob in care utilizatorii nu-si doresc neaparat un iPhone. MStar Semiconductor anticipeaza o crestere spectaculoasa a cifrei sale de afaceri in a doua parte a anului 2012, firma cu numai 9 ani vechime pe piata utilizand in acest scop o serie de tehnologii proprietare impreuna cu avantajele competitive pe care le ofera economia Taiwanului: forta de munca inalt calificata si costuri de productie reduse. Compania tinteste China ca principala piata de desfacere, iar declaratiile executivilor sunt foarte optimiste. Regiunile sarace din China si India unde populatia tanara are nevoie de telefoane dar nu-si permite sa plateasca intre 300$ si 750$ pe un smartphone, precum si regiunile mai bogate din Asia de Est unde populatia imbatranita nu agreaza utilizarea unor telefoane complicate vor fi principalele motoare ale vanzarii de telefoane ieftine in 2012. Din acest punct de vedere nu este o surpriza pentru nimeni faptul ca LG Electronics, Nokia, Samsung si alti producatori locali mai mici incearca deja sa-si stabileasca o prezenta in aceste piete. Iar producatorii de placi de baza MStar si rivalii lor de la MediaTek vor fi principalii furnizori de componente pentru companiile care activeaza in aceste piete. Pentru MStar 5% din totalul cifrei de afaceri pe 2011 a fost generat de semiconductori, restul de 95% venind in special din placi de baza pentru monitoare si display-uri digitale. Eficienta de care dau dovada cei doi producatori taiwanezi de placi de baza se va materializa in lansarea pe piata a unor noi modele de telefoane care vor include inclusiv functii si facilitati cum ar fi Mp3 player si camera foto cu capacitate video. Unele dintre aceste telefoane mobile ieftine vor ajunge chiar la preturi in regiunea a 40$-50$, ideale pentru cumparatorii din tarile in curs de dezvoltare care nu-si permit sa cheltuiasca mai mult. Pentru acest segment de pret, China si India sunt cele mai logice punct de pornire datorita numarului de locuitori care fac din aceste tari principalele piate de desfacere din punct de vedere al volumului de unitati vandute. La sfarsitul lui 2011 cifrele oficiale estimau un numar de 800 de milioane de utilizatori de telefoane mobile in China, respectiv 750 de milioane de utilizatori in India, a doua piata dupa China din punct de vedere al volumului de unitati vandute.
Despre autor

La noi gasiti telefoane mobile ieftine, modele deosebite de tot ce se vede in magazine. Aducem pentru dumneavoastra modele single sau dual-sim pentru care aveti posibilitatea de a comanda modelul dorit. Livram oriunde in Romania in cele mai bune conditii si oferim garantie 12 luni pentru orice telefon cumparat.


Despre articol
Autor: alex_ilie
Numar de vizualizari: 458
Numar de cuvinte: 458Nota: 10.00

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro