Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact
Articole Online | Director Comunicate de presa » Calculatoare » Retele » Cea mai eficienta solutie pentru reducerea costurilor de operare a retelelor de calculatoare este de acum la indemana companiilor

Cea mai eficienta solutie pentru reducerea costurilor de operare a retelelor de calculatoare este de acum la indemana companiilor

Articol de nota 10.00 Format PDF | Tipareste

Tendintele noi ale mediului de afaceri afirma ca pentru a capata un avantaj competitiv companiile trebuie sa implementeze sisteme eficiente de management al resurselor.
Pentru a raspunde acestei provocari de permanenta reducere a costurilor si a volumului de munca depus de personalul IT al companiilor, a fost dezvoltata o tehnologie moderna capabila sa solutioneze cea mai mare parte din problemele care apar la nivelul unei retele obisnuite de calculatoare .

Conceptul care sta la baza acestei tehnologii este numit ThinClient si la cel mai simplu nivel reprezinta implementarea unor terminale (statii de lucru) care vor comunica cu serverul prin intermediul unei aplicatii de administrare instalate acestuia. Nimic deosebit pana acum. Dar daca studiem mai atent modul de functionare al acestei tehnologii si caracteristicile terminalelor, orice companie realizeaza imediat ca avantajele nu pot fi trecute cu vederea.

Denumite Light PC, aceste terminale sunt de fapt minicalculatoare, nu mai mari decat o carte, dar inzestrate cu caracteristici de calitate deosebite. Se adreseaza tuturor problemelor de eficienta facand viata mult mai usoara companiilor care au nevoie de securitate si eficienta sporita cat si celor care doresc un PC la un cost scazut pentru aplicatii variate.

De la sisteme desktop clasice pana la sisteme incastrate in perete cu touch screen, sistemele Light PC pot fi utilizate practic pentru orice aplicatie. Nu sunt echipate cu ventilatoare (au racire pasiva) sau piese in miscare, ceea ce inseamna un consum foarte mic de energie (aprox. 30W) si in plus nu produc nici un fel de zgomot.
Astfel de sisteme pot fi utilizate in principal in birourile companiilor, in spitale, spatii publice (pentru informare), call center-e, hoteluri si internet cafe-uri, dar si in zone industriale deoarece au rezistenta crescuta la praf si vibratii. Pot fi utilizate ca posturi de lucru, router-e pentru retele, aplicatii tip info kisk, sisteme de supraveghere si lista poate continua.

"Aplicatiile pe care le-am impelemetat pana acum folosind sisteme Light Pc s-au dovedit a fi extrem de fiabile si eficiente. Utilizand sisteme Light Pc in locul calculatoarelor clasice desktop am reusit reducerea costurilor de impelementare si a costurilor de exploatare cu pena la 75% ne declara Dragos Georgescu, director executiv in cadrul companiei ICS Net.

Sistemele Light Pc sunt ideale in spatiile de lucru inguste, acolo unde elementul de confort este important in activitate iar securitatea si controlul accesului sunt esentiale.
Neavand hard disk sau alta posibilitate de a stoca informatiile local, calculatorul porneste incarcand sistemul de operare de pe server si lucrand practic ca un terminal al serverului. Astfel, toate datele sunt centralizate si practic se poate lucra de la orice birou, intrucat toate fisierele sunt stocate pe server.

Pe de alta parte si munca administratorului de retea se reduce foarte mult intrucat toate informatiile sunt stocate intr-un singur loc si acesta poate seta drept urile fiecarui utilizator in parte fara sa mai treaca pe la fiecare post de lucru in parte. Politica de securitate poate fi de asemenea administrata mult mai eficient, putand da drepturi unui utilizator de a folosi doar anumite periferice sau interzicand instalarea de aplicatii.

Intr-o retea in care se folosesc clienti usori ("Thin Clients") update-ul la o versiune ulterioara este mult mai facil de realizat intrucat aceasta se realizeaza doar pe server si nu pe fiecare calculator din retea in parte. Nu veti obtine o retea mai bine controlata si un mediu de lucru mai sigur, dar si costurile asociate suportului tehnic se reduc foarte mult.

Total Cost of Ownership (Costul de intretinere) reflecta clar beneficiile implementarii unui astfel de sistem: cu pana la 80% mai ieftin ca mentenanta pe an, 25% cheltuieli de capital mai mici, 34% mai putin timp pentru mentenanta, o crestere in productivitate cu pana la 25%.

"Marele avantaj este ca la un numar mare de utilizatori statiile de lucru devin foarte ieftine, iar managementul centralizat al sesiunilor de lucru ale clientilor scuteste administratorul de retea de o serie de 'drumuri' facute la fiecare user in parte" ne declara Cristian Paraschiv, General Manager din cadrul companiei ICS Net.

Pentru o oferta de astfel de sisteme impreuna cu specificatiile tehnice puteti accesa linkul http://www.vshop.ro/categories/21-mini_pc/
Despre autor

Florin Albinca Sales Representative


Despre articol
Autor: Vizitator
Numar de vizualizari: 956
Numar de cuvinte: 666Nota: 10.00

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro