Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact
Articole Online | Director Comunicate de presa » Calculatoare » Hardware » Cum poti repara acasa tastatura laptopului tau

Cum poti repara acasa tastatura laptopului tau

Format PDF | Tipareste

Tastatura unui laptop este ceva mai delicate decat o tastatura normala folosita la un calculator desktop. Acesta este si motivul pentru care se strica mai des. In mod normal o tastatura laptop , odata de s-a stricat va trebui ori reparata, ori inlocuita in intregime. Unele probleme comune, cum ar fi nefuntionarea unei taste, sau ca unele taste trebuie apasate mai tare, se pot rezolva si acasa cu usurinta. Totusi stiti ce se spune: mai bine previi, decat sa tratezi. Iar prevenirea problemelor cu tastatura dumneavoastra se face prin mentinerea unei curatenii constante. Iata cele mai comune probleme si cateva moda litati de a le rezolva

Unele taste nu merg

Uneori apesi o tasta, dar pe display latop nu apare absolut nimic. Alteori, trebuie sa apesi cu putere pentru a avea un rezultat. Aceasta problema are ca sursa varsarea de apa sau lichide pe tastatura sau acumularea de praf in exces. Pasi in rezolvarea problemei:

 1. Indeparteaza fiecare tasta cu grija cu ajutorul unei surubelnite mici. Nu uita sa iei si bucata de cauciuc de sub fiecare tasta. Pastreaza-le in containere diferite sa nu le incurci.
 2. Curata interiorul tastaturii cu servetele de bumbac sau betisoare de urechi muiate in putin spirt sau alcool. Nu le umezi prea tare. Curata cu mare grija spatiul fiecarei taste.
 3. Acum curata separat fiecare tasta in parte, cu ajutorul unui buretel. Aplica un detergent universal pe ele si lasa-le sa stea asa, cam 15 minute. Apoi clatestele si lasa-le sa se usuce de tot.
 4. Clateste si bucatelele de cauciuc in apa calduta dupa ce le-ai spreiat cu putin detergent si sterge-le cu un servetel pentru a se usca mai repede.
 5. Aseaza apoi toate tastele cu fata in jos si lubrifiaza-le cu o crema usoara, lasandu-se apoi sa se usuce. Evita sa pui prea mult material lubrifiant.
 6. Fa acelasi lucru si cu suprafata tastaturii.
 7. Dupa ce toata componentele au fost curatate, lubrifiate si uscate bine, reasambleaza cu grija tastatura laptop. Incepe prin plasarea fiecarei bucatele de cauciuc si apoi a fiecarei taste, in ordinea in care le-ai luat jos.

Procesul compet va dura circa 2 ore si va ajuta la rezolvarea problemelor descrise mai sus.

Se tasteaza tastele gresite

Cand tastatura ta nu tasteaza tastele care trebuie, ai o problema de software de cele mai multe ori. Daca este de vina limba instalata pe tastatura, apasarea catorva taste ar putea rezolva aceasta problema. Ia sa vedem care sunt pasii de urmat:

 1. Selecteaza din Start, optiunea Control Panel.
 2. Apasa pe 'Regional and Language Services' → 'Languages' → 'Details' → 'Key Settings'
 3. Alegeti optiunea 'Switch Between Input Languages' si apoi selecteaza 'Change Key Sequence'
 4. Asigurati-va ca toate casutele din fereastra sunt debifate si alegeti tipul de tastatura laptop dorit.
 5. Apasati Ok si totul ar trebui sa mearga struna.

Tasteaza numere in loc de litere

Pe display laptop apar numere, desi tu tastezi litere, daca ai activat din greseala o functie digitala. Este suficient sa apasati tasta Function impreuna cu tasta Num Lock pentru a reactiva tastatura normala. Daca mai aveti si alte problene, care nu apar in aceasta lista, va sfatuim sa duceti latopul la un service sau chiar sa dati comanda pentru o tastatura laptop noua. Exista o multime de site-uri care ofera accesorii laptop la preturi rezonabile, dintre care puteti alege.

Despre autor

Cristian


Despre articol
Autor: kidu
Numar de vizualizari: 5518
Numar de cuvinte: 595Nota: Nu a fost notat

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro