Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact
Articole Online | Director Comunicate de presa » Boli » Cancer » Cancerul oral - o boala in continua crestere la tineri

Cancerul oral - o boala in continua crestere la tineri

Articol de nota 10.00 Format PDF | Tipareste

Traditional, cancer ul oral a fost considerat drept o boala a populatiei varstnice, insa, din pacate, ultimele statistici evidentiaza un procent in crestere la adultii tineri. In Romania, din totalul bolnavilor de cancer, aproximativ 5% prezinta localizari oro-faciale. Comparativ cu celelalte localizari ale cancerului, prin evolutia mai rapida, efectul mutilant al sechelelor post-operatorii si infirmitatea creata, tumorile oro-maxilo-faciale au un impact mai mare asupra calitatii vietii bolnavilor. Factori de risc Cauzele acestei boli sunt multiple, iar multe aspecte sunt si astazi necunoscute. Conform teoriilor actuale este acceptata existenta unor factori favorizanti, care, cumulati, pot duce la declansarea afectiunii patologice. Printre factorii implicati in mod clar in impulsionarea bolii canceroase se numara tutunul si alcoolul concentrat si iritatiile cronice ale mucoasei bucale. Aviz celor care isi musca in mod frecvent obrazul!Acest tic, aparent lipsit de efecte negative in timp, poate duce la manifestari deosebit de neplacute, mai direct spus - la cancer. Trebuie subliniat ca utilizarea tutunului, in orice forma (tigarete, pipa, mestecat), si mai ales asociat cu consumul de alcool concentrat, este considerata principalul factor de risc atat in cancerul oral dar si in cancerul pulmonar . Expunerea prelungita la soare creste riscul aparitiei cancerului de buza, in special cea inferioara. In mod frecvent, in serviciile de specialitate din Romania, pacientii ce se prezinta cu neoplasm de buza sunt lucratori agricoli. Scaderea imunitatii duce la cresterea probabilitatii de aparitiei a tumorilor de orice natura, inclusiv orale. Ereditatea este, de asemenea, si ea implicata. Riscul este mai mare in cazul persoanelor ai caror parinti au suferit de o forma de cancer oral.
Despre autor

Centrul Oncologic de Tratament Hamburg (Strahlenzentrum Hamburg) și-a facut un renume în Germania dar și în întreaga lume ca fiind unul dintre cele mai eficiente și profesioniste centre oncologice.


Despre articol
Autor: Vizitator
Numar de vizualizari: 652
Numar de cuvinte: 264Nota: 10.00

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro