Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact

Articole Vanzari


341: Cum alegem aerul conditionat

Vara se apropie din ce in ce. Daca anul trecut efervescenta generata de caldura a dat peste cap calculele furnizorilor de servicii de aer conditionat, anul acesta cei mai “caldurosi” au demarat deja cautarile pentru identificarea aparatului de aer conditionat "ideal". Si cum intrebarile sunt multiple, sa vedem cateva probleme pe care trebuie sa le avem in vedere la achizitionarea unui aer conditionat.

342: Vanzari

Secretul vanzarilor este foarte simplu Trebuie sa admiram talentul mamei mele in a folosi instinctiv toate tehnicile de convingere posibile, dar sa evidentiem un lucru fundamental, fara de care perfor

343: Curs Vanzari

Am spus de nenumarate ori ca obstacolul cel mai mare atunci cand vrem sa comunicam ceva consta in semnificatiile diferite pe care fiecare dintre noi le atribuie unui anumit cuvant. Observati ca este r

344: Cum pregatesti un apartament pentru vanzare?

Toti proprietarii care scot la vanzare o proprietate considera ca oferta lor este cea mai buna de pe zona respectiva. Ceea ce au ei la vanzare numai are nimeni. Dar greul incepe abia atunci fac publica oferta lor de vanzare. Agentiile imobiliare ii asalteaza facandu-le viata un cosmar. Cea ce nu stiu ei ...

345: Cadouri online – Ghid de sugestii oferite de Echipa Cadouri din Inima

Cadourile sunt cea mai buna modalitate de a-ti exprima afectiunea fata de o persoana draga., de a-ti manifesta recunostinta fata de o persoana care ti-a fost aproape, de a face o supriza placuta unei persoane importante din viata ta sau pur si simplu un gest care aduna in el, afectiune, tandrete, recunostinta, multumire si nu in ultimul rand Bucurie. Bucuria de a darui dar si bucuria celui sau celei care primeste cadoul tau.

346: aparate aer conditionat top class fujitsu airwell sistem inverter garantie 5 ani

rps technologies vanzari montaj intretinere aparate aer conditionat top class fujitsu airwell garantie 5 ani

347: Canapele

Proiectul renovarii locuintei a trecut prin mai multe etape. A inceput cu eliberarea fiecarei camere. A continuat cu renovarea baii, a bucatariei si in final cu zugraveala. Operatiile care insemnau ciment asu var s-au terminat. Am ajuns la mobila. Si daca mobile de bucatarie am luat-o pe principiul utilitatii, mobile de sufragerie are o alta abordare. Confortul si estetica sunt pe primul plan. Asa dar, canapeaua. De care canapea sa luam?

348: Mobilier Baie

Am terminat de renovat baia. Gresia si faianta sunt la culoare. Faianta are un brau asortat si delimiteaza jumatatea peretelui fata de tavan. Excelent! Dar parca lipseste ceva din ea! Aaa…chiuveta, WC-ul, caloriferul, oglinda si dulapiorul de baie. Da. Dulapiorul de baie. Dar unde sa-l punem? Ar fi bine undeva sus. Langa chiuveta. Sau poate sub chiuveta. Si mai bine ar fi sa fie langa oglinda, la indemana. Dintre toate problemele, dulapul de baie mi se parea cea mai simpla, dar vad acum ca nu e simplu sa te hotarasti asupra mobilierului de baie.

349: Negocierea şi negociatorul

Pe rarcursul întregii vieţi, în fiecare ceas sau clipă, fiecare dintre noi are o dorinţă, un interes sau un punct de vedere numai ,,al său’’ şi uneori diferit de al celorlalţi. Fiecare dintre noi poate convinge pe cineva sau se poate lăsa convins de acel cineva. Majoritatea dintre oameni are ceva de schimbat cu altcineva, fie că sunt bunuri materiale, idei, păreri, cuvinte, etc. şi trebuie să ajungă la o înţelegere cu acel cineva. Totuşi mai înainte de a ajunge la un acord trecem aproape inevitabil printr-o stare de dezacord mai mult sau mai puţin conflictual. Această stare intervine indiferent la ce se refera schimbul, fie că este schimb de produse sau servicii, fie ca este schimb de emoţii, sentimente, idei, opinii, bani, probleme, etc.
Arta de a te înţelege cu partenerul de schimb evitând conflictul şi represariile ar putea purta numele de negociere. Pentru a stăpâni arta negocierii trebuie să ne gândim şi să simţim la fel şi dacă întradevăr stăpânim arta negocierii avem şanse în plus să evităm ,,NU’’-ul partenerului nostru. Înseamnă să ştim să orientăm, să influenţăm şi să manipulăm compotamentul partenerului pentru al face să spună DA.
Peste tot şi în toate timpurile oamenii nu şi-au putut impune voinţa în mod unilateral şi au căutat o soluţie comună şi anume soluţia negocierii. Cei străluciţi negociatori Iulius Cesar şi Marco Polo.
În viaţa de zi cu zi, acasă, la slujbă, pe stradă, în piaţă, dar mai ales în diplomaţie şi în lumea afacerilor contemporane, negocierea şi negociatorul au dobândit o importanţă incredibilă greu de evoluat. În înteriorul tranzacţiei comerciale niciodată nu au fost şi nu s-au purtat valori noi. O negociere poate avea două soluţionări: poate fi fie pierdută fie câştigată.

350: Arta de a vinde

În opinia lui Zig Ziglar “TOATÃ LUMEA LUCREAZÃ ÎN VÂNZÃRI; TOÞI LUCRÃM ÎN DOMENIUL VÂNZÃRILOR; trebuie sã înþelegem cã toþi, indiferent de profesie suntem agenþi de vânzãri.” Deoarece în final ne vindem forþa de muncã ºi suntem direct interesaþi sã o vindem cât mai convenabil atât pentru noi cât ºi pentru cumpãrãtor.


Pagina 35 din 35    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35  
    imotrading.to | chequedejeuner.ro