Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact

Betoane rutiere

Format PDF | Tipareste

Printre principalele caracteristici se numara: gradul ridicat de rezistenta la uzura si la penetrarea apei, riscuri scazute de fisurare, folosirea agregatelor concasate in betoane rutiere .
Betoane rutiere – puncte forte
Clasa de betoane rutiere BcR 3, BcR 3.5, BcR 4, Bcr 4.5 au o rezistenta crescuta la incovoiere, fiind compuse din agregate de cariera, un tip foarte rezistent de ciment, aditivi superplastifianti si antrenori de aer, si armari disperse cu fibre de polietilena. Dintre aceste clase de betoane rutiere mai sus mentionate, cele BcR 3.5, BcR 4 si Bcr 4.5 fac parte din clasa de consistenta S1. In cazul reabilitarilor de betoane rutiere, se poate folosi Cold Bitum. Acesta din urma are aplicatii in urmatoarele sfere: reparatii si reabilitari care impun aplicarea betonului la rece. Cold bitum-ul se defineste prin rezistenta la uzura, aderenta la suport, are proprietati antioxidante ameliorante, este o mixtura compacta si are durabilitate functionala.
Un grad de rugozitate ridicat este prezent la betoane rutiere, spre deosebire de structurile rutiere elastice, unde in conditii de ploaie siguranta in trafic sta sub semnul indoielii.
Avantajele folosirii de betoane rutiere
In functie de nivelul de trafic la care constructia rutiera urmeaza a fi supusa, ea trebuie sa fie construita pentru a rezista, iar aceasta se realizeaza cu betoane rutiere de calitate, avand o compozitie finala stabila. In categoria de betoane rutiere de calitate intra cele rezistente la uzura si fenomene meteo extreme, sigure in exploatare, care se comporta excelent la contactul cu carburanti sau lubrifianti si nu in ultimul rand, betoane rutiere rezistente la cicluri repetate de inghet-dezghet.
Traficul greu si posibila actiune nefasta a intemperiilor nu vor fi factori majori de risc folosind betoane rutiere de calitate de pe Milucon.ro, iar traficul dificil si temperaturile ridicate nu vor mai reprezenta o problema asupra structurilor respective. Betoane rutiere – timp redus de executie si reparatii, putand face astfel economie, sunt rezistente la actiunea nefasta a lanturilor antiderapare, in cazul unui posibil accident, betoanele rutiere garanteaza distante mici de franare, iar soferii vor avea o mai buna vizibilitate pe timp de noapte, la volan.
Sfaturi in folosirea de betoane rutiere
La utilizarea de betoane rutiere trebuie avute in vedere urmatoarele trei recomandari si anume: aplicarea de produse de protective, vibrarea betonului si o buna taiere a rosturilor de dilatatie si de contractie (in functie de grosimea placii de beton). De asemenea, pentru a evita anumite neplaceri, nu se recomanda folosirea fondantilor chimici pentru combaterea ghetii. Momentul de executie betoane rutiere nu trebuie sa prezinte nicio eroare; in caz contrar, remedierile solicita costuri mari si executie dificila.Mai multe detalii vezi pe site-ul nostru : www.milucon.ro
Despre autor

Compania Milucon va ofera servicii n constructii la cel mai bun pret


Despre articol
Autor: Vizitator
Numar de vizualizari: 900
Numar de cuvinte: 447Nota: Nu a fost notat

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro