Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact

Despre aromaterapie

Format PDF | Tipareste

Este dificil de stabilit exact cand s-au extras uleiurile esentiale pentru prima data, insa in India si China, proprietatile vindecatoare ale esentelor aromatice sunt cunoscute din timpuri ancestrale. Dovezi foarte vechi demonstreaza ca in India, fermentarea plantelor si obtinerea uleiurilor cu instalatii de distilare rudimentare este foarte veche. Pe teritoriul Vechii Indii, in regiunea Pakistanului de azi, a fost descoperit un alambic rudimentar din teracota, de acum 5000 de ani i.e.n. Insa arabii, pasionati alchimisti si medici, inventeaza in jurul anului 1000 e.n. instalatia de obtinere a uleiurilor esentiale cu serpentine de racire. Mult mai tarziu, in Europa in anul 1918, René-Maurice Gattefossé chimist si creator de parfumuri, sufera arsuri grave cauzate de o explozie in laborator. Neavand la indemana decat un recipient cu ulei esential de lavanda veritabila, isi scufunda mainile in recipient. Calmarea epidermei survine imediat, iar cicatrizarea si vindecarea sunt de o rapiditate deconcertante. Acest rezultat uimitor il determina sa se dedice studierii proprietatilor uleiurilor esentiale, timp de mai multi ani. In 1928, defineste notiunea de aromaterapie , iar in 1931 publica sub aceeasi denumire, experientele si descoperirile sale legate de relatia dintre structura biochimica a uleiurilor esentiale si actiunea terapeutica a acesteia, fiind considerat parintele aromaterapiei. Perioada moderna, in care accesul la tehnologie permite cunosterea aprofundata a compusilor uleiurilor esentiale, explica actiunea acestora la nivel fizic, chimic, biochimic, terapeutic, confera aromaterapiei un statut stiintific. Franta ocupa de departe primul loc in istoria moderna a aromaterapiei, mari nume, toti farmacisti, medici, chimisti, se implica in studierea, construirea si dezvoltarea unei noi aromaterapii – Aromaterapia Stiintifica si in crearea de scoli, institute, chiar de nivel international, pentru studierea, aprofundarea cunostiintelor de aromaterapie si pregatirea de aromaterapeuti.
Despre autor

Magazin online de cosmetice si machiaj natural bio, cosmetice naturale ayurveda, uleiuri esentiale, uleiuri si ape florale bio, activi si ingrediente cosmetice naturale: www.cosmetica-bio.ro


Despre articol
Autor: Vizitator
Numar de vizualizari: 292
Numar de cuvinte: 278Nota: Nu a fost notat

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro