Cautare rapida:

Articole Online Articole Recente Propune un articol Inregistrare Autori Cauta Contact
Articole Online | Director Comunicate de presa » Afaceri-pe-internet » Bloguri » Lucruri care ajuta la functionarea optima a creierului

Lucruri care ajuta la functionarea optima a creierului

Format PDF | Tipareste

Creierul uman este un organ complex. Acesta poate fi influentat prin diverse metode: -Incearca sa te relaxezi intr-un mediu placut cu o muzica linistitoare, ce poate calma tensiunile musculare. Atunci cand esti fericit sau relaxat reusesti sa te concentrezi cel mai bine si poti asimila mai repede informatii, ajutand la studiu. -Cu cat iti folosesti creier ul mai mult, cu atat eficienta sa creste. Il poti stimula prin: jocuri de memorie (integrame, puzzle, Sudoku, trivia), rezolvarea de calcule in minte, creatii artistice (desen, pictura, sculptura), citit, invatarea unei noi limbi etc. -Alimentatia este foarte importanta deoarece ceea ce mancam ne influenteaza creierul. Acesta are nevoie de grasimi sanatoase, proteine, carbohidrati, vitamine etc. Pentru mai multe detalii vezi si articolele: alimente pentru creier si dieta pentru creier -Atunci cand ai anumite senzatii de: foame, frig sau cald, nu te poti concentra. -Cofeina si ciocolata amaruie contribuie la imbunatatirea memoriei si a c apa citatii de concentrare. Acestea contin antioxidanti si amino acizi. -Ceaiul verde are efecte neuroprotectoare, ajutand la dezvoltarea sistemului nervos si la reglarea activitatii musculare. -Creierul are nevoie de apa. Apa este necesara pentru echilibrul organismului, atat pentru hidratare cat si pentru functionarea in conditii optime a creierului. Creierul este 75-80% apa. -Stabileste-ti niste obiective. Fa-ti o lista de prioritati sau un jurnal in care sa-ti notezi ideile principale, care te-ar putea ajuta in atingerea scopurilor. -Miscarea fizica este benefica pentru organism. Iesi in aer liber si plimba-te, bucura-te de frumusetile naturii. Practica anumite sport uri.
Despre autor

..........


Despre articol
Autor: Phoenix
Numar de vizualizari: 387
Numar de cuvinte: 244Nota: Nu a fost notat

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest subiect.

Adauga un comentariu

Ne pare rau, nu aveti posibilitatea sa adaugati comentarii. Pentru a putea lasa parerea dvs. va rugam sa va autentificati.

    imotrading.to | chequedejeuner.ro